top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRogier Gielen

Gevolgen van corona voor studenten

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan en gaande naar de gevolgen van corona voor het psychisch welbevinden van jongeren. De voorlopige conclusies zijn niet eenduidig. Sommige onderzoeken zeggen dat niet corona maar de prestatie druk van invloed is en andere onderzoeken zeggen dat er wel degelijk een effect van de beperkende maatregelen i.v.m. corona zijn geweest.


Hoe het ook is, ik merk dat ik meer studenten krijg in mijn praktijk dan ik in de laatste 20 jaar heb gehad. Ze hebben klachten als angst (voor sociaal contact, examens, tentamens, presentaties), depressieve gevoelens, eenzaamheid, stress en slaapproblemen. Soms liggen er ook andere vervelende ervaringen van jaren geleden aan ten grondslag en is de veerkracht kennelijk aangedaan door de problemen van deze tijd.


Leuke jongens (gek genoeg krijg ik vooral jongens, ik weet niet of meisjes er minder last van hebben) die er zonder een beetje hulp niet van loskomen. En dan maakt het mij weer zo blij dat de meesten met de SilentHands methode binnen enkele sessies op de rails staan en weer vertrouwen hebben om dingen aan te gaan. Om weer plezier te hebben in het leven.


#silenthands #socialefobie #angst #studenten
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page